همشهری-نیلوفر ذوالفقاری: اگر اولین بار باشد که نام آجین دوجین را میشنوید، حتما نام این روستا هم به نظرتان جالب میرسد. روستایی که روی دامنه کوه و کوهپایه واقع شده و درختان توت، گیلاس و گردو کوچهباغهایش را سرسبز کردهاند. حال و هوای پاییزی این روستا تماشایی است.
موقعیت: ۳۵ کیلومتری کرج، شهرستان ساوجبلاغ
جمعیت: ۶۰۰ خانوار
مساحت: ۹۰۰ هکتار
- نام این روستا از دو واژه آجین به معنای آسیاب و دوجین به معنای تعداد زیاد آسیابها تشکیل شده و اهالی به میدان اصلی این روستا، میدان آسیاب میگویند. نام آجین دوجین، برگرفته از ترکیب چین و ماچین است. این روستا درمسیر جاده ابریشم قرار داشته است و کاروانهای تجاری از آن عبور میکردند، بنابراین به بارانداز چین و ماچین و بعدها به آجین دوجین شهرت یافته است.
- آجین دوجین از دو بخش کوهپایهای و دشتی تشکیل شده است. اگر در جاده ورودی روستا بایستید، بافت روستایی شکل گرفته روی کوهپایه را میبینید. در بخش کوهپایهای روستا درختان میوه مثل گردو، آلبالو، گیلاس و… وجود دارد و در بخش دشتی آن گندم و جو کاشته میشود.
- در جنوب روستای آجین دوجین، روستای خوروین واقع شده است. قدمت تاریخی این دو روستا باعث شده باستانشناسان تحقیقات زیادی در این منطقه انجام دهند. کشف بقایای تمدن گورهای دسته جمعی و تمدن قدیمی یافت شده که به گنج تپه معروف شده، حاصل همین تحقیقات است. دراین منطقه بقایای چندین کوره سفالپزی از قرون گذشته یافت شده است.
- توت هراتی، گردو و انواع خشکبار، سوغات روستای آجیندوجین است. روستاهای ساوجبلاغ بهشت دوستداران توت است و آب و هوای مطبوع در کنار خاک حاصلخیز این محدوده باعث شده طعم توتهای روستاهای این محدوده منحصربهفرد باشد. قدیمیهای آجین دوجین میگویند غذاهای محلی معروف روستا، رشته پلو و کشک و دو پلو است. که معمولا به صورت سنتی و با اجاق هیزمی پخته میشوند.
- یکی از مهمترین جاذبههای روستای آجین دوجین، مقبره امامزاده هفتتن(ع) است. گنبد طلایی این مقبره در ضلع جنوبی روستا میدرخشد و فضای داخلی مقبره با طراحی دلنشین، محیطی آرام و معنوی برای زائران ساخته است. آنطور که در شجرهنامه ثبت شده در مقبره گفته شده، امامزادگان نقی، تقی و عسگری (ع) که در این روستا به خاک سپرده شدهاند، از نوادگان تمام زینالعابدین(ع) هستند.
- بافت روستایی در آجین دوجین حفظ شده و هنوز خانههای روستایی قدیمی زیادی در روستا وجود دارند. اما در کنار این خانهها، در این سالها بافت ویلایی روستا هم گسترش پیدا کرده و سقفهای شیروانی رنگارنگ، خبر از ساخت و سازهای جدید میدهند. با این حال حفظ پوشش گیاهی روستا در اولویت است و آسیبی به آن وارد نشده است.
- گلزار شهدای روستای آجین دوجین، با چشماندازی زیبا و فضایی آرامشبخش، نه فقط محلی برای تکریم و احترام شهدای روستا، بلکه محلی برای برگزاری برنامههای خانوادگی، فرهنگی و مذهبی اهالی است. ۱۸ شهید، سهم اهالی آجین دوجین از ۸ سال دفاع مقدس بوده است. درخت چنار کهنسال در قلب گلزار شهدا، یکی از نمادهای تاریخی این روستاست.
- آجین دوجین به دلیل آب و هوای دلپذیر و طبیعت بکر یکی از پر رفت و آمدترین روستاهای کردان است و در طول سال گردشگران زیادی را به سمت خود جذب میکند. برای طبیعتگردها این روستا گزینه گردشگری خوبی است چرا که میتوانند از حاشیه رودخانهای که از میان روستا میگذرد، کوچهباغهای دیدنی را قدم بزنند.
- از آنجا که روستای آجین دوجین فاصله چندانی با تهران ندارد، مقصد خوبی برای یک گردش یکروزه است. با این حال اگر قصد دارید شب را در این روستا بمانید و صبح با منظره کوه، آسمان آبی و ...خواب بیدار شوید، امکان اقامت در روستا فراهم است. کافی است از دفاتر مشاوران املاک که در روستا پرتعداد است، راهنمایی بخواهید.
- اگر از کرج قصد سفر به منطقه آجین دوجین را دارید، کافی است مسیری حدود ۳۰ دقیقه را طی کنید، مسیر دسترسی به این منطقه بسیار سر راست و آسان است. فاصله زمانی پایتخت تا آجین دوجین حدود ۱ ساعت و ۳۵ دقیقه است. برای رفتن به این منطقه زیبا کافیست اول خود را به اتوبان کرج-قزوین برسانید، سپس به بلوار شهدای کردان بروید تا به روستای آجین دوجین برسید. البته دسترسی به این روستا از شهر کوهسار هم وجود دارد.
نظر شما